آرمان تبریز-علیرضا تاجریان- یک هفته از حواشی و جنجال زیاد ماجرای سیلی عنابستانی به سرباز راهور، یک نماینده مجلس به نیروی انتظامی هشدار داده و از ناجا خواسته که از این نماینده مجلس عذرخواهی کند! نماینده دیگر به رسانه ها توهین کرده و رسانه ها را «شعبان بی مخ» خوانده است!
یک هفته از جنجال انتشار فیلم سیلی علی اصغر عنابستانی نماینده مجلس شورای اسلامی به مامور راهور ناجا (نیروی انتظامی) می گذرد. بر اساس این فیلم، خودروی این نماینده حین عبور غیرقانونی از خط ویژه در یکی از خیابان های تهران با هشدار مامور راهور مواجه شده و به گفته شاهدان فیلم، سرانجام این مواجهه به جر و بحث و سیلی این نماینده بر صورت سرباز منجر می شود. عنابستانی بعد از چند روز و در پی واکنشهای گسترده شهروندان، در ویدئویی از مردم به خاطر رفتار خود عذرخواهی کرد. ظاهرا این عذرخواهی به مذاق برخی از نمایندگان مجلس خوش نیامده است! یک نماینده مجلس به نیروی انتظامی هشدار داده و از ناجا خواسته که از این نماینده مجلس عذرخواهی کند! نماینده دیگر به رسانه ها توهین کرده و رسانه ها را «شعبان بی مخ» خوانده است!
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به ماجرای نماینده سبزوار و درگیری او با مامور راهور پلیس در خیابان دروازه دولت تهران گفته است: «ضمن تحسین نماینده ای که یک سیلی به نفس اماره خودش و یکی سیلی به دشمنان نظام و مجلس زد به نیروی انتظامی هشدار می دهم که از عذرخواهی این نماینده عبرت بگیرد و اجازه ندهد که مامورانش در هنگام اعمال قانون از چهارچوب قانون تجاوز کنند.»
او با بیان اینکه نظام اسلامی مردم و قانون برایش فرقی نمی کند از نیروی انتظامی پلیس خواست تا نسبت به ادبیات مامور راهور از مجلس عذرخواهی کند.
غیر از حاجی دلیگانی، بهروز محبی نجم آبادی همکار عنابستانی و دیگر نماینده سبزوار هم امروز درباره ماجرای سیلی زدن به سرباز، به شدت رسانه ها را متهم کرده و گفته است: عده ای در کشور هزینه درست کاری را بالا بردند و هرچه شفاف باشی علیه تو گارد می گیرند، فضای رسانه ای تبدیل شده به عدهای شعبان بی مخ که از کاه کوه می سازند.
او در پاسخ به این سوال که منظورتان چیست، گفت: آدم هایی هستند که دروغ پردازی می کنند حادثه ها را بزرگ نمایی می کنند مانند خطای عنابستانی که در آن بزرگنمایی صورت گرفت.
این نماینده در پاسخ به این سوال که فکر نمی کنید این توهین به فضای رسانه ای کشور، است، اظهار کرد: منظورم با عده ای است که در اجرای نجفی واقعیت را وارونه نشان دادند ولی در ماجرای عنابستانی بزرگنمایی کردند.
سخنی با مجلس انقلابی «طلبکار» درباره ماجرای سیلی عنابستانی به سرباز راهور
از مجلس انقلابی انتظار چنین تهدید و ادبیاتی در ایام مبارک دهه فجر نمی رفت؛ افکار عمومی انتظار تقوای جمعی از جریان انقلابی در مجلس داشت تا به احترام قانون، سربازان وطن و ماموران اجرای قانون، نگاه عمیق به این موضوع داشته و پیام مردم را در این ماجرا دریافت کند.
ماجرای سیلی خوردن این سرباز وظیفه شناس از یک نماینده مجلس و خشم مردم از این اقدام، پیامی کلی تر از خود ماجرا داشت؛ نمایندگان انقلابی مجلس باید خود را در قالب آن نماینده مجلس و جامعه را در قالب آن سرباز می دیدند، علت عصبانیت و خشم مردم را واکاوی می کردند و پیام مردم را می شنیدند.
آیا پیام مردم را شنیدید؟
«شعبان بی مخ» خواندن رسانه ها و درخواست از ناجا برای عذرخواهی از نماینده مجلس، پاک کردن صورت مسئله است؛ آیا پیام مردم را در این ماجرا شنیدید؟
وقتی یک نماینده مجلس، رسانه ها را «شعبان بی مخ» می خواند، باید با ادبیات انقلابی با او سخن گفت.
پاییز ۱۳۵۷ محمدرضاشاه از طریق تلویزیون، مستقیم با مردم سخن گفت. او در این سخنرانی که شاید مشهورترین صحبتهای عمرش هم باشد به برخی اشتباهات بزرگ گذشته و به فسادی که حکومت را فرا گرفته بود، اعتراف کرد و با بیان این جمله به مردم که «من نیز پیام انقلاب شما را شنیدم» عملا دستهای خود را به نشانه تسلیم بالا برد.
شاه با این سخنان که در شرایط بحرانی آن زمان به ضعف و ترس تعبیر میشد، شاید میخواست کمی مردم را آرام و به زعم خود بحران را مدیریت کند اما شاه بسیار دیر واقعیتهای کشور و خواستههای افکار عمومی را پذیرفت و زمانی به مقابله با بحران رفت که کار از کار گذشته و حوادث به مسیری بیبازگشت افتاده بود.
ماجرا سیلی نماینده مجلس به سرباز راهور، و عصبانیت شدید مردم در این ماجرا، برشی کوچک از واقعیت های جامعه امروز ایران است؛ وقتی سربازی به خاطر اجرای یک قانون شفاف و روشن در روز روشن و در جمع مردم، سیلی می خورد، چطور می توان انتظار داشت مجریان قانون و ناظران با «سلطان» هایی که هر روز در بخش های مختلف اقتصاد کشور با اتکا به قدرت سیلی خود، ظهور می کنند، برخورد کنند؟
پیام مردم در این ماجرا بسیار شفاف بود؛ مردم انتظار عملکرد انقلابی از مجلس انقلابی دارند. مردم با استناد به گفتار، رفتار و اعمال نمایندگان مجلس درباره عملکرد مجلس قضاوت می کنند. مردم پرسش های جدی از مجلس انقلابی درباره عملکرد چند ماهه دارد؛ پرسش هایی که نیاز به تأمل جدی نمایندگان دارد.
مجلس انقلابی در آغاز به کار خود، موضوع استیضاح رئیس جمهور را مطرح کرد، مردم وقتی محورهای این استیضاح را دیدند، انتظار اقدام انقلابی از مجلس انقلابی داشتند.
بند نخست طرح استیضاح: «ناتوانی، ضعف، سستی، کم کاری و عدم کفایت در اداره قوه مجریه به شکلی که آثار آن در آشفتگی، به هم ریختگی و نابسامانی امور کشور بر مردم مشهود و ملموس است.»
محور دوم طرح استیضاح: «سوء مدیریت در اداره بازار ارزی کشور و کاهش ارزش پول ملی، افزایش کمر شکن و سرسام آور تورم و اختلال جدی در وضعیت اقتصادی کشور و فشار سنگین بر دوش مردم»
محور سوم طرح استیضاح: «سوء مدیریت و ناتوانی در نظارت و کنترل قیمت ها»
دیگر محورهای طرح استیضاح: نداشتن «صداقت و صفت امانتداری»، «عدم رعایت اصل شایسته سالاری»، با انتخاب بعضی اطرافیان و «بی کفایتی و فقدان اراده و نداشتن عزم جدی و اقدام موثر در برخورد با آسیب های اجتماعی و عدم موفقیت در برخورد با مقوله بیکاری و قانون گریزی».
مردم از خود می پرسیدند با چنین وضعی که مجلس از وضعیت کشور ترسیم می کند، یک سال باقی مانده دولت روحانی، چگونه بر آنها خواهد گذشت؟ مجلس چگونه با این مسئله برخورد خواهد کرد؟
بر خلاف انتظار برخی از نمایندگان، مسئولان و سیاسیون، مردم برداشت ها و تحلیل های درست سیاسی از وقایع دارند؛ مجلس انقلابی زمانی از موضوع استیضاح رئیس جمهور کوتاه آمد که تحلیل انتخاباتی او از نتایج انتخابات آمریکا، پیروزی ترامپ بود. با پیروزی ترامپ، ادامه کار برای دولت روحانی سخت و دشوار می شد و شانسی زیادی برای پیروزی جریان حامی آقای روحانی در انتخابات ۱۴۰۰ وجود نداشت. چند ماه به آرامش گذشت و خبری از استیضاح یا سئوال مجلس از دولت نبود. اما پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این معادله سیاسی را بر هم زد. دولت روحانی و جریان حامی او با روی کار آمدن بایدن، شانس جدیدی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ برای خود متصور شد و در آن سو، جریان پیروز انتخابات مجلس احساس خطر کرد. پس بار دیگر تقابل و دعوای سیاسی مجلس و دولت شدت گرفت و این روزها بر سر بودجه به اوج خود رسیده است.
این چند ماه باقی مانده به انتخابات ۱۴۰۰ هم خواهد گذشت البته به مردم خیلی خیلی سخت خواهد گذشت. آنها در این دوره زمانی، انتظار چندانی از بهبود وضعیت اقتصادی کشور ندارند چون معیشت و سرمایه آنها به گرو گرفته شده است و مردم به خوبی به اوضاع کشور واقف هستند و نظاره گر دعواهای سیاسی.
با این شرایط، انتظار می رفت مجلس انقلابی پیام مردم در ماجرای سیلی عنابستانی به سرباز راهور، به درستی دریافت می کرد؛ مردم گفتار، رفتار و اعمال شما را می بینند و تصمیم می گیرند؛ مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ اگر به جریان حامی دولت روحانی، رای ندهند، به شما هم رای نخواهند داد.